LA HISTÒRIA DEL NOSTRE CLUB

El Tennis va arribar al nostre poble els anys 60

El tennis va arribar a Sant Quirze de Besora a la dècada del 1960 essent un dels primers municipis de la comarcal on s'hi podia practicar aquest esport. Ton Casamitjana i els germans Jaume i Joan Serra en van ser els impulsors. Aleshores es jugava a la pista municipal poliesportiva. No va ser fins l'any 1977 quan un grup de socis van decidir construir dues pistes de tennis i un frontó al costat del camp de futbol, on es troba actualment la zona esportiva municipal. D'aquesta manera quedava fundat el club. Les noves instal·lacions van atraure nous practicants i el club ràpidament va superar els 50 socis.

El 1982 va entrar la junta directiva encapçalada per Jaume Masdeu. La nova junta va donar forma jurídica al club redactant uns nous estatuts i registrant-lo al Registre d'Entitats Esportives de Catalunya. A més, va donar un impuls a la part esportiva realitzant campionats socials, creant una petita escola de tennis per a joves i participant al campionat comarcal de tennis en vàries edicions. Van ser deu anys d'una notable activitat social i esportiva al club.

Posteriorment van arribar anys difícils en que ningú es volia fer càrrec del club i que en un primer moment va ser en Josep Martínez i, posteriorment, el 1996, l'Ernest Jiménez qui finalment va agafar les rendes del club. La funció principal d'aquest president va ser mantenir les instal·lacions en bon estat i conservar el número de socis existent.

L'any 2012 un grup de joves del poble presenta un nou projecte pel club. La nova junta directiva encapçalada per en Josep Maria Torres recupera l'enllumenat de les pistes de tennis, després de més de 20 anys, i impulsa la part esportiva realitzant l'Open de Tennis del Bisaura "Eudald Areñas en Memoriam". També es recuperen les Lligues Socials d'hivern i es crea un equip competitiu per participar al campionat comarcal de tennis, així com un curs de tennis a l'estiu per a joves.

La nova junta també impulsa la creació d'una nova disciplina esportiva al club com és el pàdel construint la primera pista del Bisaura a la tardor del 2013. Actualment el club té un centenar de socis.

La Junta - Club Tennis Sant Quirze